KAMERARENDSZER FIGYELI MAJD DUNASZENTGYÖRGYÖT

A dunaszentgyörgyi képviselő-testület április 25-i ülésén került terítékre, hogy lehetőség van LEADER pályázati támogatással a közbiztonság javítására – korábban már többször felvetődött, hogy szükség lenne kamerarendszer kiépítésére a faluban. A napirendi pont tárgyalásán jelen volt Herman Attila, a helyi polgárőrség elnöke, valamint Török Tamás körzeti megbízott is.
Hencze Sándor polgármester arról beszélt: a LEADER ülésén elhangzott, hogy szánnak pénzt közbiztonság javítására; kamerarendszer felszerelésére. Az elnyerhető nettó támogatási összeg 3 millió Ft. Az áfát illetve, ha ennél többe kerül a kiépítés, azt az összeget kell az önkormányzatnak állnia. A kamerákat a tervek szerint a faddi országúthoz, a benzinkúthoz, a tsz-majori bejáróhoz, valamint a Dömötör János utcához szerelnék fel, azaz minden olyan úthoz, amelyről megközelíthető a település. Ezen felül az önkormányzat, az iskola és a faluház környékére telepítenének kamerákat, de a rendszer bővíthető lenne – aki akar, csatlakozhat – és hozzájárulhat – a majd a rendszerhez a tervek szerint, akár magánemberként is. Egyelőre árajánlatot kérnek a kiépítéshez.
A projekt adatlapot május 31-ig szükséges beadni, ehhez volt nélkülözhetetlen az önkormányzat mostani döntése. A pályázatot őszre kell benyújtani, a megvalósítás költsége a 2014-es költségvetési évet évet terheli – fűzte hozzá Hencze Sándor.
Török Tamás és Herman Attila mindehhez szakmai segítséget nyújt, két céget is megkerestek már, amelyektől árajánlat kérhető. Elmondták, hogy csakúgy, mint a Pakson és Gerjenben felszerelt kamerák esetében, ez nem figyelt rendszer lenne, hanem rögzíti az eseményeket, amelyeket így vissza lehet nézni; rádióhullámokkal a paksi rendőrkapitányságra küldene jelet. Ezek a kamerák éjjel is jól látnak, 180 fokban tudnak mozogni, autórendszámot is le lehet olvasni a HD minőségű képeken.
Végül a képviselők arról határoztak, hogy benyújtják a rendszer kiépítését elősegítő pályázatot.

Megszakítás