Lista havi bontásban: március 2016

ÜNNEPSÉG A SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJÁN

Községünk önkormányzata, a Csapó Vilmos Általános Iskola, valamint a Dunaszentgyörgyi Óvoda közösen rendezte meg az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezését március 11.-én délután a faluházban.
Hencze Sándor polgármester, valamint Szántóné dr. Novák Eszter, a paksi járási hivatal vezetője beszédét követően az II-es óvoda Napsugár csoportosai, majd az általános iskola hetedik osztályosai léptek színpadra.
A héten zajlottak az iskolában a Csapó-napi megmérettetések. Henczéné Borbás Márta, az intézmény igazgatója szólította a futóverseny helyezettjeit, és átadták a Csapó Kupát azoknak, akik a megmérettetéseken a legjobban szerepeltek. A felső tagozatosok közül a hatodikos Pál Máté, az alsósok közül pedig a második osztályos Vörös Zsanett vihette haza a vándorkupát. (Mivel Zsanett elutazott, ezért az alkalomra készült, kupához járó tortát Debreceni Balázs kapta, aki alig maradt le pontszámban az osztálytársától.)
A műsort követően, a hagyományoknak megfelelően fáklyákkal vonultak a résztvevők a Csapó Vilmos kopjafához, ahol az intézmények, valamint a civil szervezetek vezetői elhelyezték az emlékezés koszorúit.

 

 

 

Emlékezzünk az 1848-1849-es forradalom eseményeire!

kokarda31

Tisztelettel várjuk Önt a dunaszentgyörgyi Faluházba egy közös tiszteletadásra, melyet 2016. március 11-én (pénteken) 17 órai kezdettel tartunk.

Megszakítás