Lista havi bontásban: december 2013

Adventi koszorú

Immár 15. alkalommal rendezte meg a “Dunaszentgyörgyért” Egyesület Adventi Koszorú című ünnepi műsorát advent harmadik vasárnapján, a faluházban.

Birkás Józsefné köszöntőjét követően Katz Hajnalka és Széperdei Milán első és második osztályos tanulók szavaltak el egy-egy karácsonyváró verset, majd a református kórus megható szolgálata következett. Rácz József reforrmátus esperes a zsoltárok konyvéből idézett és mondta el gondolatait advent kapcsán.

Az ünnepi műsort a Dunaszentgyörgyi Kulturális és Sportalapítvány díjátadója követte. Rácz József, az alapítvány kuratóriumának elnöke arról beszélt: idén négy pályázat érkezett az általuk felosztható szerény összegre, de jó hír, hogy a kértnél többet tudtak adni a négy jelentkezőnek, akik a következők voltak: a Vadrózsa Népi Együttes tanulmányi kirándulás költségeire kért 50 ezer és kapott 70 ezer Ft-ot; a Magyar Vöröskereszt Dunaszentgyörgyi Alapszervezete véradók megvendégelésére 15 ezer Ft-ot kért és 20 ezer Ft-ot kapott; a Dunaszentgyörgyi Óvoda bábelőadás költségeinek fedezésére 50 ezer Ft-ot kért és 55 ezret kapott; s végül a Csapó Vilmos Általános Iskola hagyományápolásra, rendezvények szervezésére és lebonyolítására kapott ugyancsak 55 ezer Ft-ot. Rácz József köszönetet mondott az alapítványt támogatóknak, s kérte, akinek lehetősége lesz rá, jövőre is segítse munkájukat.

A vöröskereszt helyi szervezetének vezetője, Kirnyákné Balogh Mária megyei felettesük köszöntő levelét olvasta fel, majd Harangozó Zsuzsa beszélt az elmúlt év vöröskeresztes eseményeiről. Ez után átadták a kerek alkalomszámot elért véradók ajándékait, köztük az egyedileg, Csabai Éva által készített poharakat.
Tízszeres véradók: Szabó Tibor, Weller Zoltán; hússzoros véradó Horváth Vince, harmincszoros véradó Bácskai Péter, ötvenszeres véradók: Baracz Zoltán, Dávid Sándorné, Katz Sándorné, Link József; hatvanszoros véradó Pukli Károly; hetvenszeres véradó Adorján János; nyolcvanszoros véradók: Ekecsi Dániel Tibor, Nagy Mélykúti Tibor.

A díjátadót követően Rácz József meggyújtotta az adventi koszorú gyertyáit, miközben a református kórus és a közönség az Adventi hírnök című dalt énekelte.
A szervező egyesület elnöke is békés ünnepeket kívánt, s a résztvevőket a faluház előterében megterített asztalokhoz invitálta.

KÖZMEGHALLGATÁS ÉS FALUGYŰLÉS

Közmeghallgatással egybekötött falugyűlést tart az önkormányzat a faluház nagytermében december 19-én, csütörtökön 17 órakor.

A napirendi pontok: a 2013. évi költségvetésről szóló beszámoló, valamint a 2014. évi költségvetési tervek ismertetése.

Megszakítás