Lista havi bontásban: január 2021

ÉRTESÍTÉS

Tisztelt Dunaszentgyörgyiek!

Értesítjük Önöket, hogy az általános iskola bejárati út melletti parkoló szegélyénél egy korlátot helyeztük el, mert többször előfordult, hogy a gépjárművekkel felhajtottak a szegélyre, illetve a virágágyásra is!

Kérjük, hogy kellő körültekintéssel és óvatossággal szíveskedjenek közlekedni!

Dunaszentgyörgy, 2021. január 14.

Kirnyákné Balogh Mária polgármester
received_1725745737590126

(S)itt volt, (s)itt nincs!

A hét elején munkagépek érkeztek a Várdombra, hogy megtisztítsák azt az elmúlt években felhalmozódott, nagy mennyiségű hulladéktól.
Sajnálatos módon az ebédlő és víztorony mögötti területre – a Várdomb tetejére – rengeteg építési törmeléket és egyéb hulladékot szállítottak környezetüket nem tisztelő emberek.
A helyi szóhasználatban “Sittlerakóként” elhíresült hulladékhalmaz felszámolását Taricskó István alpolgármester koordinálta.
A terület újra rendezett és tiszta állapotba került, s az önkormányzati tervek szerint, amint arra lehetőség adódik, a kétcsoportos bölcsőde kialakítása fog a helyszínen megtörténni – tájékoztatott Kirnyákné Balogh Mária polgármester.
Dunaszentgyörgy, 2021. január 13. 
Gyöngyösi Petra
Collage 2021-01-13 20_07_50

Erősödō civil közösségek: cikk a Csapó Csemetékért Egyesület tevékenységéről 

A dunaszentgyörgyi Csapó Csemetékért Egyesület gyerekeknek, családoknak szervezett programokon keresztül ösztönzi a helyieket összefogásra, közös ügyeik melletti együttes kiállásra.

https://www.eckpecs.hu/2020/12/kozossegepites-krizishelyzetben/

Mesenézés közben jobban telik a várakozási idő

Az orvosi rendelőben való várakozást senki sem szereti, még a felnőttek sem tűrik egy könnyen, hát még a gyermekek. Előfordulhat azonban, hogy valamennyi időt mégis ott kell tölteniünk. Bár betegen nemcsak a türelmük véges, a hangulatuk sem a legvidámabb. Ezen megpróbál valamelyest segíteni egy kis újítással a helyi gyermekorvosi rendelő, melynek várótermében a mai napon egy LED tv-t helyeztek üzembe. A rendelési időben meséket fognak vetíteni a gyermekeknek.

A televíziót – mintegy karácsonyi ajándékot – egy helyi vállalkozó, a dunaszentgyörgyi Família Panzió tulajdonosa, Tell Norbert adományozta Dunaszentgyörgy Község Önkormányzata részére – kaptuk a tájékoztatást Kirnyákné Balogh Mária polgármester asszonytól. 

Dunaszentgyörgy, 2021. január 4.

Gyöngyösi Petra

received_958890467974392

Megszakítás