Lista havi bontásban: május 2018

A Duna Összeköt Egyesület felhívásai

Tisztelt Érdeklődők!

 Amennyiben vállalkozása, civil szervezete, vagy Ön fejlesztési ötletekkel bír, ennek megvalósításában a Duna Összeköt Egyesület által kiírt pályázati felhívások segíthetnek.

A jelenlegi négy felhívás a mellékletben:

A pályázati felhívások rövid ismertetése

 

TÁJÉKOZTATÓ A TÉLI REZSICSÖKKENTÉSRŐL

A Kormány a rendkívüli hideg időjárásra tekintettel döntött arról a 1072/2018. (III. 9.) Korm. határozatban, hogy a lakosságot úgynevezett rendkívüli téli fűtési rezsicsökkentésben részesíti.

  1. Ezen Kormányzati döntés eredményeként jelent meg a földgázt használókat érintően a Magyar Közlöny 33. számában Az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő lakossági földgázfogyasztók részére biztosított téli rezsicsökkentésről szóló 37/2018. (III. 8.) Korm. rendelet, majd a távhőszolgáltatást igénybe vevőket érintően A fűtési célú távhőszolgáltatást igénybe vevő lakossági felhasználók részére biztosított téli rezsicsökkentésről szóló 39/2018. (III. 12.) Korm. rendelet.
  2. Azon lakossági fogyasztók esetében, akik nem távhővel, és nem földgázzal fűtenek:
  • A téli rezsicsökkentés kiterjesztése érdekében a települési önkormányzatok 2017. évi szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatás nyújtásáról szóló 1152/2018. (III. 27.) Korm. határozat,
  • A téli rezsicsökkentés kiterjesztése érdekében szükséges további intézkedésekről szóló 1205/2018. (IV. 5.) Korm. határozat valamint
  • A kiépített gázhálózattal nem rendelkező települések esetében a téli rezsicsökkentés kiterjesztéséről szóló 1210/2018. (IV. 6.) Korm. határozat

rendelkezik.

A Kormányhatározatok alapján, azokon a településeken, melyek nem érintettek a szociális tűzifa programban, vagy van kiépült vezetékes földgáz, a fával vagy szénnel fűtő háztartások nem kapnak az államtól téli rezsicsökkentési támogatást.

Mivel Dunaszentgyörgy község nem érintett a szociális tűzifa programban, és a településen a vezetékes gáz ki van építve, így a nem gázzal fűtő dunaszentgyörgyi háztartások– e tájékoztató elkészítésének időpontjáig fennálló helyzet szerint – a 12.000 Forintos téli rezsicsökkentésben sajnos nem részesülnek.

Dr. Nagy Attila
jegyző

Felhívás – Áramszünet értesítő

Áramsz

Áamszüneti értesítő_20180606

ÉRTESÍTÉS FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

szunyog

Ezúton értesítjük, hogy Dunaszentgyörgy Község Önkormányzat illetékességi területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A védekezés időpontja: 2018. május 16. napján napnyugta utáni órákban

Rossz idő esetén a védekezést 2018. május 17. vagy 18. napján ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

ÁTMENETI VÍZHIÁNY LESZ

vizhiany

Tájékoztatjuk tisztelt Felhasználóinkat,
hogy Dunaszentgyörgy településen

2018. május 08-án (kedden) 08 és 15 óra között

Medencetisztítási és hálózatöblítési munkák miatt, átmeneti
vízhiány és nyomáscsökkenés előfordulhat.
A szolgáltatott víz időszakosan zavarossá és enyhén klórossá
válhat!
További információ az Ügyfélszolgálatnál kérhető a
Mezőföldvíz INFO Vonalon, a 06 80 442 442-es telefonszám 3-
as menüpontjának hívásával.
Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Paks, 2018. május 04.

Mezőföldvíz Kft.

Megszakítás