Lista havi bontásban: december 2017

Tájékoztató – AliscaTerra Nkft.

Az AliscaTerra Nkft. nevében tájékoztatjuk a község lakosságát, hogy 2018. január 01.-től a kommunális hulladék szállítás minden héten csütörtökön történik majd.

A Vertikál Zrt. kiküldött tájékoztatójában tévesen szerdai nap szerepel.

A hibáért elnézést kérünk.

Hirdetmény gallyazási munkálatokról

Tisztelt Lakók!

A villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény137. §-aés a villamosművek, valamint a termelői, magán- és közvetlen vezetékek biztonsági övezetéről szóló 2/2013. (I. 22.) NGM rendelet előírja, hogy a villamos vezeték biztonsági övezetének környezetében lévő fák, bokrok ágait az ingatlan tulajdonosa (kezelője) köteles rendszeresen eltávolítani, ha azok a szabadvezeték biztonsági övezet határát elérik.

A fentiekre tekintettel felkérjük a Tisztelt Ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanuk területén a gallyazási munkákat VÉGEZZÉK EL.

Az E.ON Dél – Dunántúli Áramhálózati Zrt. megbízásából eljáró Ágvágó Szolgáltató Kft. munkatársai előre láthatólag 2018.január 22-től DUNASZENTGYÖRGY település területén gallyazási munkálatokat fognak végezni.

Amennyiben Önnek a gallyazáshoz SEGÍTSÉGRE lenne szüksége, kérjük a fenti időintervallumban jelezzék kollégáink felé személyesen, vagy az alábbi elérhetőségeken:

Tel.:0670/342-3185

E-mail:kleinhansz@agvagokft.hu

A megbeszélt időpontban kérem, biztosítsák kollégáink bejutását az ingatlan területére, ezzel is segítve munkánkat, valamint az Önök zavartalan áramellátását.

 

Köszönettel:

                                                                                  Ágvágó Szolgáltató Kft.

EON tanácsok

Általános gallyazási szabályok_védőtávolságok

Évvégi értékelés a Mezőföldvíznél

A 2017-es év is mozgalmasan telt a paksi székhelyű víziközmű-szolgáltató életében. Címszavakban összefoglalva a lényeges történéseket: amellett, hogy fenntartottuk a biztonságos üzemeltetést minden településünkön, tavasszal új laborépületet avattunk a szennyvíztelepen, az Erzsébet Nagy Szállodában házigazdái voltunk a MaVíz igazgatói fórumának, képviseltettük magunkat az országos szerelőversenyen és az ügyfélszolgálati versenyen, kiemelkedő látogatottsággal és színes programokkal zártuk az idei strandszezont.

  1. március 31-én a közműadó, valamint a minimálbér és garantált bérminimum emelés hatásai mellett a munkaerő-megtartás kérdéséről, és az ivóvízminőség-javító beruházások problémáiról is tárgyaltak a hazai vízellátást biztosító cégek vezetői a Magyar Víziközmű Szövetség paksi konferenciáján. A szakmai fórumon elhangzott, hogy a magyarországi víziközmű ágazat számára a legnagyobb gondot a szektort terhelő közműadó okozza, ami az 5 éve befagyasztott árral párosul. Legfontosabb cél, hogy megtalálják azokat a megoldásokat, melyekkel fenntarthatóvá válik az ágazat.

Márciusban a víz világnapi jubileumi ünnepséggel egybekötve tartottuk a Mezőföldvíz Kft. új mikrobiológiai laboratóriumának átadási ünnepségét a paksi szennyvíztisztító telephelyen. Az új laboratórium fő feladata, hogy az üzemeltetett víziközműveknél és szennyvíz rendszereknél a jogszabályi kötelezettségek által előírt ellenőrző mintavételi és vizsgálati feladatokat elvégezze.

Október közepén az ország legjobb ügyfelesei a XIII. Országos Ügyfélszolgálati Versenyen vettek részt. A konferenciával egybekötött rendezvényen elhangzott, az utóbbi években ezen a területen is nőtt az ügyfélszolgálatokra nehezedő nyomás és a szakemberhiány, mint az egyik legnagyobb gondja az ágazatnak. Összesen 15 vízszolgáltató nevezett a versenyre 3-3 fős csapattal, a feladatok között volt szituációs gyakorlat, szakmai teszt és levélírás is. Társaságunk csapata – nagyobb szolgáltatókat is megelőzve – a 7. helyen végzett. Képviseltette magát Társaságunk a Szegeden megrendezett XVI. Országos Víziközmű Szerelőversenyen is. A verseny célja és alapelve az objektíven mérhető, gyors és minőségi munkavégzés volt. A Miskolci Zoltán dunaföldvári főmérnök felkészítette csapat derekasan helytállt a megmérettetésen.

Sikeres évet zárt a Paksi Ürgemezei Strand: a szezonnyitó június havi 9 ezer fős forgalom után júliusban és augusztusban 12 ezer, illetve 13 ezer látogatója volt a paksi strandnak, ez a tavalyinál megközelítőleg 25%-kal több volt. Természetesen a nagyobb nyári hőhullámok, hőségriadók növelték a strandolási kedvet. A gyerekek örömére idén újra üzemelt a csúszda is. Kiválóan működött a strand free wifi-je, egy-egy forró nyári napon volt, hogy 1200-an csatlakoztak fel rá. Sikeresen lezajlottak a hagyományos sport és szabadidős programok: volt bocsa-bajnokság, Tűzkakas strandfoci és Nagy Sportágválasztó is. Idén is népszerű volt a paksi strandon megtartott Pool Festival. A kiváló vízminőségű élménymedence, a barátságos, zöld környezet és hangulatos fesztiváldizájn tette komfortossá a rendezvényt, amit másodízben rendeztek meg a fürdőhelyen.

Stratégiai feladatunknak tekintettük a Paks2 beruházásra való felkészülést. 4 évre lebontott részletes műszaki és pénzügyi adatokat tartalmazó projekttervet készítettünk a város és a Paks2 beruházás víziközmű fejlesztésére és üzembe helyeztük a Paks2 felvonulási terület első vízátadási pontját.

A társaság vezetése – december első felében – a 4 főmérnökségen (Pécsvárad, Bonyhád, Paks, Dunaföldvár) évzáró rendezvények keretében találkozott minden munkatársával és minden polgármesterrel. A munkamegbeszéléseken értékelték a 2017. évi munkát, az önkormányzati kapcsolatokat és a 2018. évi terveket.

Társaságunk elismerése is, hogy 2017. december 13-án megtartott Közgyűlésén a Magyar Víziközmű Szövetség elnökségi tagjává választotta ügyvezetőnket. A kiadott közlemény kiemeli:

„Csapó Sándor ügyvezető igazgató 2012 óta vezeti a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft.-t. Szervezet és működésfejlesztési terve alapján, irányításával került fel az új – paksi székhellyel működő – szolgáltató társaság a hazai víziközmű térképre. Ellátási területét 3 megyében – az eredeti 4-ről – 47 településre terjesztette ki, árbevételét megnégyszerezte. 5 éve részt vesz a MAVÍZ munkájában: szerepet, de elsősorban munkát vállalt a víziközmű szakmai adatbank tervezésében, szakmai koncepciójának kidolgozásában, valamint az ágazat helyzetét bemutató tanulmányok elkészítésében.

Elnökségi tagként a szakképzettsége és több évtizedes tapasztalata alapján elsősorban az ágazat informatikai és irányítástechnikai rendszereinek továbbfejlesztési feladataiban vállal szerepet. A modernizáció és az automatizálásban kulcsszerepet betöltő infokommunikációs megoldások, okosmérési, a térinformatikai és e-közmű, valamint a statisztikai és adatszolgáltatási rendszerek területén számít a MAVÍZ jelentős hozzáadott értékére.

Az ágazat egységes szakmai érdekképviseletét szem előtt tartva, elsősorban a rossz adottságokat örökölt vidéki szolgáltatók helyzetének javítását tűzi ki stratégiai céljául.”

***

A Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) a magyarországi víz- és csatorna szolgáltató szervezetek, valamint a kapcsolódó vízipar, kereskedelem és oktatási intézmények társadalmi úton szervezett, önálló szakmai érdekképviseleti szervezete. A Magyarországon működési engedéllyel rendelkező 41 víziközmű-szolgáltatóból 38 a Szövetség tagja, további 108 vízipari tagszervezet a hazai vízipart, kereskedelmet és szolgáltatókat, annak üzleti hátterét képviseli. A Szövetség működését támogatja pártoló tagként több felsőoktatási intézmény is. A Magyar Víziközmű Szövetség kezdeményezi, koordinálja, szervezi a tagjainak összehangolt fellépését mindazon kérdésekben, melyek érdekeik érvényre juttatása körében bármely téren felmerülnek. Stratégiai céljai: az érdekérvényesítés, a tudásmegosztás, a hazai és nemzetközi szakmai kapcsolatok erősítése, az oktatás-képzés fejlesztése és a társadalmi szemléletformálás.

Paks, 2017. december 18.

dr. Hanol János
szervezési és kommunikációs osztályvezető

Tájékoztató – Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft.

A Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft., mint felelős szolgáltató felhívja fogyasztói, a lakosság, a vállalkozók, és az intézmények figyelmét arra, hogy a tartós hideg komoly károkat okozhat a talajban, az aknákban vagy a fűtetlen pincékben lévő vízmérőkben, sőt a falakon belüli vízvezeték-hálózatban is. Érdemes idejében megtenni a szükséges óvintézkedéseket, hogy elkerüljük a fagy hatására bekövetkező mérő-meghibásodásokat és a jelentkező kellemetlenségeket, többlet költségeket. Emlékezetes az év elején tapasztalt mínusz 20 fokos hideg, amely több tucat vízóra elfagyást és tetemes kárt okozott fogyasztóinknak.

Mellékeltük részletes, tanácsokkal ellátott közérdekű tájékoztató közleményünket.

Közérdekű_felhívás_fagyveszély_elleni_védekezésre

Tájákoztató – Gyermekorvos rendelési idő

Kedves Szülők!
2017.12.14-15-én szabadság miatt a rendelés az alábbiak szerint módosul:

2017.12.14. (csütörtök): Dr. Boros Hilda 9-11 óra között a faddi rendelőben látja el a sürgős eseteket
2017.12.15. (péntek): Dr. Boros Hilda 13-15 óra között a dunaszentgyörgyi rendelőben elérhető

Címváltozásról szóló hirdetmény

Címváltozásról szóló hirdetmény

Biztonságunk érdekében

Dunaszentgyörgy_k

 BIZTONSÁGUNK ÉRDEKÉBEN-DUNASZENTGYÖRGY

Dunaszentgyörgy térképe

Tájékoztató – A Paks-Sándorfalva 400 kV-os távvezetékkel kapcsolatos munkálatokról

Paks-Sándorfalva 400 kV-os távvezetéken a portáloszlopok sodronyainak beszabályozásával kapcsolatos munkálatok

Meghívó falugyűlésre

kozmeghallgatas

Falugyűlés_20171214

Megszakítás