Lencse doktor marad a háziorvos

Huzamosabb ideje rendezetlen volt a dunaszentgyörgyi háziorvos helyzete. Dr. Lencse Lászlónak, aki évtizedek óta a község orvosa volt, az utóbbi években többedszer hosszabbították már a szerződését, míg végül az elmúlt évben az önkormányzat úgy döntött, hogy hosszútávon szeretné megoldani az orvoskérdést, és a 70 éves szakember helyett fiatalabb orvost szeretne a településnek; ennek értelmében az ismét lejárt szerződést újból már nem hosszabbították meg.

A lakosság egy részének elégedetlenségi akcióit követően (melyekről az országos és helyi média is beszámolt 2012 tavaszán) végül az a képviselő-testületi döntés született, hogy dr. Lencse László helyettesként dolgozhat tovább a településen, amíg más orvos nem jelentkezik az önkormányzat által kiírt pályázatra. A pályázatok benyújtási határidejének lejártát követően egy jelentkezővel számolhatott Dunaszentgyörgy: a régi orvossal, dr. Lencse Lászlóval; az övé volt ugyanis az egyetlen pályázat.

A január 31-i képviselő-testületi ülés volt hivatott dönteni a háziorvosi praxis további sorsáról: vagy elfogadják dr. Lencse László pályázatát, vagy új pályázatot írnak ki (ez esetben viszont dr. Lencse már nem helyettesíthetett volna), vagy az Országos Alapellátási Központtal köt az önkormányzat szerződést, és ők biztosítják a községben az orvosi ellátást.

Végül a héttagú testület 6 igen és 1 tartózkodó szavazat mellett úgy döntött, hogy újabb öt évre dr. Lencse Lászlót bízza meg a háziorvosi feladatok ellátásával.

Megszakítás