“Háziorvosi rendelő felújítása Dunaszentgyörgyön” – projekt tájékoztató

Háziorvosi rendelő felújítása Dunaszentgyörgyön

Kedvezményezett: Dunaszentgyörgy Község Önkormányzata

Támogatás összege: 20 398 888 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Röviden a projekt tartalmáról:

Dunaszentgyörgyön helyben biztosított az egészségügyi alapellátás. Az egészségügyi alapellátás jelenleg 2 különálló épületben található. A gyermek háziorvosi és fogorvosi ellátás Béke tér 12. sz. alatt található épületben, míg a háziorvosi ellátás a Várdomb u. 30. sz alatt található. Ugyan ebben az épület emeleti szintjén a háziorvos számára rendelkezésre álló szolgálati lakás van. Ez az épület rendkívül rossz állapotban van, az Önkormányzat a működéshez szükséges karbantartási munkálatok elvégzését biztosította eddig. Azonban az energiahatékony működtetés és az egyenlő esélyű hozzáférés érdekében szükségessé vált felújítása.

Ezért is döntött úgy az Önkormányzat, hogy felújítja, korszerűsíti a háziorvosi ellátást biztosító épületet, belső felújítás során elvégzi a vizesblokkok megújítását, akadálymentesítés biztosításának infrastrukturális feltételeit.

A projekt célja:

  • egészségügyi alapellátás fejlesztése
  • korszerű háziorvosi rendelő kialakítása
  • egyenlő esélyű hozzáférhetőség biztosítása akadálymentesítés megvalósításával

Eredményei:

  • 112, 7 nm-en megújuló háziorvosi rendelő
  • egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása az akadálymentesítési munkák elvégzése révén
  • új orvosi eszközök, felszerelések beszerzése
  • megújuló belső terek

Az egészségügyi alapellátás /háziorvosi rendelő  fejlesztésének fontosságát az adja, hogy ez a szint képes leginkább elvégezni az alapvető szűrővizsgálatokat és egészségügyi állapotfelméréseket, ezáltal kiemelt szerepe van a prevencióban, a lakosság közvetlen lakóhelyén.

A fejlesztés célcsoportja Dunaszentgyörgy község lakossága, hisz a fejlesztés a felnőttek számára elérhető egészségügyi alapellátást érinti, melyben a közvetve és közvetetten település valamennyi lakosa érintett lehet.

A projekt keretében tervezett fejlesztés megvalósításával megtörténik Dunaszentgyörgy községben az egészségügyi alapellátások közül a legtöbb pácienst ellátó háziorvosi rendelő belső felújítása, energetikai korszerűsítése és felszereltségének minőségi javítása.

A fejlesztés során az alábbi támogatható tevékenységek valósulnak meg:

  • Egészségügyi alapellátás infrastruktúra fejlesztése, ezen belül  a közfinanszírozott és területi ellátási kötelezettséggel rendelkező háziorvosi rendelőnek, fogorvosi rendelőnek, védőnői tanácsadónak helyt adó épületek felújítása és átépítése és akadálymentesítés
  • Eszközbeszerzés: a működési engedélyben és az OEP finanszírozási szerződésben foglalt tevékenységek végzéséhez szükséges minőségi definitív ellátás biztosításához elengedhetetlen műszer, gép, informatikai és egyéb eszköz és berendezés beszerzése.

 

Megvalósítás tervezett ideje: 2017.07.01 – 2018.02.28.

Széchenyi_2020

Megszakítás